+358 3 751 0980

Palvelut sinulle ja ystävällesi

Lähellä keskustassa
YHTEYSTIEDOTHENKILÖKUNTA
Tervetuloa!

Hoitoa, huolenpitoa ja ennaltaehkäisyä

Päijät-Hämeen eläinlääkäriasema on täyden palvelun eläinklinikka aivan Lahden keskustassa. Tarjoamme niin perusterveydenhuoltoa, ennaltaehkäisevää hoitoa kuin akuuttien sairauksien ja tapaturmien ensiluokkaista, asiantuntevaa hoitoa.

suorakorvauspalvelut

Klinikkakäynnille tulee ottaa mukaan eläimen vakuutusnumero ja/tai vakuutusyhtiön asiakasnumero.

Käytössämme olevat suorakorvauspalvelut:

  • AGRIA
  • IF
    Lisää IF:n eläinvahinkojen korvauskäytännöistä täältä.
  • LÄHITAPIOLA
    Lisää LähiTapiolan eläinvahinkojen korvauskäytännöistä täältä.
  • POHJOLA VAKUUTUS OY
  • POHJANTÄHTI
PALVELUT

Monipuolinen ja nykyaikainen

Perusterveydenhuolto

Eläinten perusterveydenhoitoon kuuluvat rokotukset, loishäädöt ja oikea ruokavalio. Klinikan asiantunteva henkilökunta opastaa asiakkaita lemmikkien jokapäiväisessä ruokinnassa eläimen yksilölliset tarpeet huomioiden.

KISSOJEN ROKOTUSSUOSITUKSET

KOIRIEN ROKOTUSSUOSITUKSET


RUOKANEUVONTA

Myymälästä löytyy johtavien valmistajien erikoisruokia. Käytössä ovat Specific ja Royal Canin -kanta-asiakaskortit sekä Hill’sin mobiilisovellus. Myynnissä lisäksi Trovet- ja Brit- eläinlääkäriruokia.

laboratorio ja kuvantaminen

Päijät-Hämeen eläinlääkäriasemalla on korkeatasoinen laboratoriolaitteisto, jota käytetään apuna diagnostiikassa ja hoidon suunnittelussa.

Klinikalta löytyvät myös laadukas ultraäänilaitteisto, suoradigitaalinen röntgen sekä hammasröntgen.

suu- ja hammashoito

Päijät-Hämeen eläinlääkäriasema tarjoaa avun koirien sekä kissojen purenta- ja hammasongelmiin:

– maitohampaiden poisto

– hammaskiven poisto

– hampaiden kiinnityskudoksen tulehdukset

– hampaiden poisto

– ienkudoksen liikakasvu ja kasvaimet

Lue lisää klinikalla tapahtuvista hammashoidoista painamalla tästä.

SISÄTAUDIT JA KIRURGIA

Päijät-Hämeen eläinlääkäriasemalla suoritetaan päivittäin erilaisia kirurgisia toimenpiteitä kuten sterilaatioita, kastraatioita, kasvainten poistoja ja vierasesineleikkauksia. Klinikalla on osaamista myös vaativampaan kirurgiaan sekä ortopedisiin leikkauksiin.

Sisätautiosaamisen piiriin kuuluvat ruoansulatuselimistön sairauksien lisäksi munuais- ja maksasairaudet, erilaiset hormonaaliset sairaudet sekä sydänsairaudet.

JALOSTUSTUTKIMUKSET

Klinikalla suoritetaan viralliset lonkka-, kyynär- ja selkäkuvaukset, tehdään virallisia polvitarkastuksia ja sydänkuunteluita sekä otetaan erilaisia DNA- näytteitä ja polveutumismäärityksiä. Jalostuskissoille tehdään mm. FIV ja FeLV-testaukset.

Viralliset röntgenkuvat toimitetaan Suomen Kennelliittoon digitaalisesti arvioitavaksi. Palvelu mahdollistaa tulosten saamisen jopa viikossa.

keinosiemennys

Keinosiemennys on erinomainen jalostuksen apuväline, mahdollistaahan se periaatteessa minkä tahansa uroksen käytön missä päin maailmaa tahansa. Keinosiemennystä apuna käyttäen pystytään siten varmistamaan eri koirarotujen geenipoolin pysyminen mahdollisimman laajana. Myös jalostusmateriaalin tuominen kunkin rodun kotimaasta on usein arvokas asia.

Pakastespermalla jopa jo edesmenneen koiran geenit saadaan vielä rotua hyödyttämään. Pakastesperma on hyvä tapa myös, jos halutaan käyttää toisella puolella maapalloa asuvaa urosta.

Euroopan alueelta spermaa tuotaessa käytetään usein laimennettua tuorespermaa, jonka säilyvyys on joitakin päiviä.

Laimentamattomalla tuorespermalla siemennetään, jos esim. uroksella on jokin sairaus, joka estää astumisen. Tällainen voi olla vaikka kipeä jalka. Tilanteessa, jossa astuminen ei onnistu jommankumman osapuolen alentuneen sukuvietin tai luonneongelmien vuoksi, kannattaa siementäminen jättää tekemättä. Ennen siemennystä on myös aina hyvä varmistaa, että ajankohta on oikea. Siemennys kun ei ole mikään oikotie onneen, jos se tehdään vain ihmisten aikataulujen vuoksi. Ajankohdan määritys tehdään verestä otettavalla progesteronihormonin määrityksellä.