Kissojen rokotussuositukset

Kissojen rokotustarve vaihtelee suuresti kissan käytön, ympäristön ja kissapopulaation mukaan. Esim. sisäkissa, joka ei käy koskaan ulkona ei tarvitse yhtä laajaa rokotesuojaa kuin jalostuskissalan kolli. Ongelmakissaloiden rokotusohjelmat tulee laatia tapauskohtaisesti käytettävissä olevaan epidemiologiseen tietoon pohjautuen. Mikäli pennun rokotukset aloitetaan ennen 12 viikon ikää, suositellaan ylimääräistä tehosteannosta 16-viikkoisena. Klinikallamme on yleisimmin käytössä rokotteet Nobivac Tricat ja Purevax RCP.

Rokote   12 vkoa     16-20 vkoa     n. 1 v.     Tehosterokotus  
Kissarutto ( huom. 1,2) 

 x

 x  x   1-3 vuoden välein   
Kissanuha  x  x  x   1 vuoden välein
Rabies  x  x    2-3 vuoden välein  

1. Elävää kissaruttorokotetta ei suositella annettavaksi pienille pennuille, alin suositeltava käyttöikä on tarkistettava valmisteyhteenvedosta (pikkuaivojen vaurioitumisriski on suurin alle 5 viikon ikäisellä). 


2. Kantavia kissoja ei saa rokottaa elävällä kissaruttorokotteella, myöskään muita eläviä viruksia sisältäviä rokotteita ei suositella käytettäväksi tiineysaikana. 
 

HUOM! Kotimaisten ja ulkomaisten kissanäyttelyn järjestäjien rokotusvaatimukset voivat poiketa tässä esitetyistä suosituksista. Tarkista ohjeet kunkin maan kissaliittojen sivuilta.